معرفی عناوین شغلی که در صنعت وب وجود دارد
دارالترجمه رسمی
دارالترجمه رسمی پارسیس شامل خدمات ترجمه رسمی و تخصصی در بیش از 60 زبان زنده دنیا
دارالترجمه رسمی پارسیس شامل خدمات ترجمه رسمی و تخصصی در بیش از 60 زبان زنده دنیا
افزونه های سئو وردپرس
بهترین افزونه های سئو وردپرس به صورت کاملا فارسی
بهترین افزونه های سئو وردپرس به صورت کاملا فارسی
مشاوره و خدمات سئو
آژانس تخصصی "انجام سئو"؛ ارائه خدمات حرفه ای سئو سایت
آژانس تخصصی "انجام سئو"؛ ارائه خدمات حرفه ای سئو سایت
افزونه فرم ساز آسان
فرم ساز آسان اولین فرم ساز کاملا فارسی وردپرس
فرم ساز آسان اولین فرم ساز کاملا فارسی وردپرس
خرید ورق گالوانیزه رنگی
خرید انواع ورق گالوانیزه رنگی با بهترین قیمت
خرید انواع ورق گالوانیزه رنگی با بهترین قیمت
افزونه ورود به سبک دیوار
ورود و ثبت نام به سبک دیوار در وردپرس با افزونه ایرانی و فارسی دکتر لاگین
خودتان را اینجا معرفی کنید
ورود و ثبت نام به سبک دیوار در وردپرس با افزونه ایرانی و فارسی دکتر لاگین
1)طراح وب(Web Designer)
وجود واژهی طراح در یک عبارت به این معنی است که شخص مورد نظر باید طراحی انجام دهد. وجود کلمهی وب نیز به این معناست که طراحی مورد نظر روی وب انجام میگیرد. با این اوصاف یک طراح وب باید روی طراحی المانهای وبسایت و نحوهی عملکرد آنها تمرکز کند. این افراد باید روی HTML، CSS و جاوا اسکریپت تسلط کامل داشته باشند.2)توسعهدهندهی Front End
تمرکز اصلی این عنوان شغلی بر روی HTML, CSS و جاوا اسکریپت است. کار یک توسعه دهندهی وب با کار یک طراح متفاوت است. برای همین است که از واژهی توسعهدهنده برای این افراد استفاده میکنیم. فرد مورد نظر باید توانایی استفاده از HTML, CSS و جاوا اسکریپت را به بهترین نحو داشته باشد تا بتواند شکل ظاهری و رابط کاربری سایت را تولید نماید.3)طراح رابط کاربری(UI Designer)
این کار بیشتر از اجرای طرح، روی خود طراحی اجزا تمرکز دارد. طراحان UI موظفند سبک خود را در کل روند طراحی محصول حفظ کنند. به عبارت دیگر نوع چینش و محتوای صفحات با یکدیگر همخوانی داشته باشد. زبان طراحی مورد استفاده در تمامی روندها و صفحات هم سازگار باشد. این فرد باید با زبان های HTML و CSS آشنا باشد.4)طراح تجربهی کاربری(UX Designer)
وظیفهی یک طراح UX این است که روی عملکرد کاربران تمرکز کند. اینکه کاربران چگونه از یک سایت استفاده میکنند و چه عکسالعملی دارند. سپس با استفاده از نتایج بدست آمده، سایت را به صورتی بهینه میکند که کاربران تجربه بهتری در استفاده از آن داشته باشند.5)طراحی تعاملی(Interaction Designer)
در طراحی تعاملی نحوهی طراحی بیشتر مد نظر است. با این تفاوت که روی نحوهی استفاده از اجزا تمرکز میشود تا کاربر بیشتر با وب سایت تعامل داشته باشد.6) Art Director
افرادی که در این شغل فعالیت میکنند باید کیفیت کاری پروژه را تحت کنترل داشته باشند. در واقع این افراد مدیریت طراحان پروژه را برعهده داشته و با مشتریان در ارتباطند.7) توسعه دهنده وب (Web Developer)
فرد در این شغل بیشتر روی برنامهنویسی سمت سرور تمرکز میکند. برای داشتن این شغل باید زبان های سمت سرور مانند پایتون، روبی، PHPو ASPرا بلد باشید. همچنین مهارتهای پایهای در زمینههای دیتابیس، جاوا اسکریپت و HTML داشته باشید. این عنوان شغلی با توسعهدهندهیFront End کاملا متفاوت است. یک توسعه دهندهی وب توجه کمی روی نحوه کار کردن عناصر در صفحه وب دارد در حالیکه بیشتر روی برنامهنویسی سایت، ارتباط با دیتابیس و مباحث امنیتی تمرکز میکند.Web Programmer یا Web Aplication Developer نامهای دیگری است که به این عنوان شغلی داده میشود.
8) Full Stack Developer
این شغل ترکیبی از برنامهنویسی سمت سرور و سمت کلاینت است. در واقع کسی که این مسئولیت را برعهده دارد باید میان دو برنامه نویس سمت سرور و سمت کاربر ارتباط برقرار کند.9)استراتژیست محتوا(Content Strategist)
این شغل روی پیادهسازی فنی سایت تاثیری ندارد. بعد از طراحی سایت وظیفهی آنالیز داده ها، تغییر محتوای سایت و هدایت وبلاگ نویسان برعهدهی استراتژیست محتوا است.10) تکنسین IT
این فرد با تجهیزات کامپیوتری کار میکند و بیشتر در زمینه سخت افزاری فعالیت دارد.11) Dev Ops
این افراد میان متخصصان آی تی و توسعه دهندگان ارتباط برقرار میکند. فعالیتهایی مانند کنترل نرم افزارهای سمت سرور، کنترل نسخه، تست سرورها و فرآیند ها برعهدهی این افراد است." هکر به معنای شخصی که رخنه های امنیتی یک سرویس را پیدا میکند، یک اصطلاح است نه شغل! "
12) مدیر پروژه (Product Manager)
مدیر پروژه به عنوان مدیر تیم فعالیت میکند و تمامی افراد را برای رسیدن به هدف هدایت میکند.13) نماینده خدمات به مشتریان (Customer Service Representative)
این عنوان شغلی ارتباط مستقیمی با مشتریان دارد و برای کمک به بهبود سایت فعالیت میکند. در واقع مشکلاتی را که از دید مشتریان وجود دارد، به گوش مدیران پروژه رسانده و از این طریق با جامعهی هدف سایت ارتباط برقرار می کند.14) متخصصان SEO
کارشناسان سئو تمامی تلاش خود را میکنند تا یک وب سایت در موتورهای جستوجو دیده شود. این صنعت زیرشاخههای خاص خود را دارد." واژهی وب مستر شغل آی تی محسوب نمیشود. وب مستر معنی خاصی ندارد و مشخص نمیکند که وظیفهی یک فرد چیست. "
شغل هایی که در این دسته بندی قرار نمیگیرند:
طراح گرافیک؛ طراح گرافیک لزوما در زمینهی وب فعالیت نمیکند.مهندس نرم افزار؛ یک مهندس نرمافزار ممکن است برنامه نویس هم باشد اما در زمینهی وب فعالیت نمیکند.
تمامی مسئولیتهایی را که در بالا ذکر شد، میتوانیم بر اساس مهارت افراد دوباره دستهبندی کنیم. برای مثال شغل مدیر ارشد پروژه با مدیر پروژه متفاوت است.
در صورتیکه زمینههای کاری دیگری به ذهنتان میرسد برای ما بنویسید تا به دستهبندی های فوق اضافه شود.
منبع: css tricks
نظرات و سوالات کاربران
متاسفانه خیلیا این موارد رو همیشه با هم اشتباه میگیرن، حتی افرادی که در این زمینه فعالیت دارند هم گاهی وقتا دچار اشتباه میشن و تفاوتهای مشاغل موجود در وب رو به درستی تشخیص نمیدن، من هم قبلا مقالهای در این خصوص نوشته بودم که میتونه به تکمیل این آموزش کمک کنه:
www.hamyarit.com/7578/who-are-involved-in-a-website-activities/
در این مقالهی آموزشی سعی کردم تقریبا به بررسی تمام حرفههای اصلی موجود در هدایت و راهبری یک وبسایت بپردازم.
مثلا در همین وب فارسی خودمون نصف متخصصین نینجا، گودزیلا، هکر، متخصص خوشحالی و ... هستند